Hangi Bankalarda Hesabım Var? Banka Hesabı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Tüketici hakları hususunda yeni yapılan düzenlemeler arasında yer aralan bankacılık işlemleri ile ilgili kısımlarda, bankalarda adınıza açılmış olan hesaplardan da bankalar istediği gibi hesap işletim ücreti alabilecekler. Fakat bankalar adınıza açılmış olan bu hesaplardan hesap işletim ücreti alabilmek için 180 gündür hiç bir şekilde işlem yapılmamış olan hesaplar için müşterisine 30 gün öncesinden hesap işletim ücreti kesileceği bilgisini vermek zorunda. Kapatılmamış ve boş duran banka hesaplarından bankalar belirledikleri tutarda hesap işletim ücretini artık yasal olarak alabilme hakkına sahip olacaklar. Ayrıca bankalardan hesap işletim ücreti veya kredi kartı aidatını tüketici mahkemeleri yoluyla geri almanız da imkansız hale getirildi. Bu düzenlemelerde kişiler bankalara işlem ücreti veya kredi kartı aidatı için dava açma hakkı bulunmuyor.

Hesabımda para yok nasıl olsa diye kesinlikle düşünmeyiniz. Çünkü adınıza açılmış olan hesapların hepsinden bankalar 25 TL – 55 TL arasında bir hesap işletim ücreti alacaklar ve eğer hesabınızda hiç para yoksa adınıza borç olarak işlem görecek ve bu borçlar karşınıza bir gün haciz olarak çıkabilecektir. Bu yüzden kullanmadığınız banka hesaplarınızı kapattırmanız gerekiyor. Bununla beraber pek çok soru gündeme geliyor. “Hangi bankada hesabım var”, “banka hesaplarımı nasıl sorgulayabilirim”, “kimlik numarası ile banka hesabı sorgulanabilir mi”, “adıma açılmış banka hesapları sorgulama” vb.  Peki hangi bankalarda hesabınız olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz?

Banka hesaplarınızı bankaların verdiği KKB (Risk) raporunda bir kısmını görebilirsiniz.  Geri kalan hesapları ise Bankalara ATM, Şubeler ve çağrı merkezleri yoluyla hesabınızın olup olmadığını öğrenebilir ve bu yollarla açık olan hesabınızı kapattırabilirsiniz.

Puan Ver

“Hangi Bankalarda Hesabım Var? Banka Hesabı Sorgulama Nasıl Yapılır?” üzerine 33 yorum

Yorum yapın